Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca in momentul de fata nimeni din partid nu are intentia de a "sacrifica" pe cineva anume. El a precizat insa ca Adrian Nastase trebuie sa decida daca vrea sa se "lupte" cu Justitia sau cu partidul.
Geoana a evitat sa raspunda intrebarii daca isi mai mentine intentia de a purta o discutie "ultimativa" cu Nastase, dupa ce acesta a facut, in cursul saptamanii trecute, mai multe declaratii critice la adresa sa si a altor membri ai conducerii PSD. "Ceea ce am avut de spus am spus, ceea ce era de inteles s-a inteles, in rest discutiile pe care le avem in partid la nivelul conducerii sau in dialogul de acest gen (...) nu sunt pentru presa si sunt chestiuni interne de partid", a explicat el. Intrebat daca Nastase "merita" sa ramana membru al PSD, Geoana a declarat ca "este absolut clar ca niciun partid care isi devoreaza fostii lideri nu este un partid care are intr-adevar o anumita sanatate si o anumita serenitate in interior. Tot ce am spus e simplu: Adrian Nastase trebuie sa decida daca doreste sa se lupte cu Justitia (...) si cu partidul in acelasi timp", a afirmat liderul PSD. El a reluat un mesaj mai vechi catre Nastase, spunand ca daca acesta vrea solidaritatea partidului, atunci "trebuie sa aiba o anumita atitudine, care sa faca aceasta solidaritate functionala", intrucat principiul solidaritatii trebuie sa fie reciprocitatea. "Nimeni nu are intentia de a sacrifica pe nimeni in partidul nostru, dorim doar sa intelegem ca exista o disciplina de partid, ca exista o disciplina a comunicarii in partid si ca exista dorinta din partea membrilor nostri ca lucrurile sa intre in fagas normal, iar respectarea disciplinei de partid si a comunicarii publice in partid face parte din aceasta obligatie a membrilor nostri", a mai spus liderul social-democratilor.

Social-democratii nu doresc Congres extraordinar

Totodata, Geoana a spus ca devansarea Congresului PSD in cazul organizarii alegerilor anticipate ar fi fireasca, intrucat alegerea echipei de conducere a partidului nu poate avea loc in perioada campaniei electorale. In cazul in care alegerile parlamentare vor avea loc la termen, in 2008, atunci si Congresul PSD va avea loc, in mod normal, la expirarea mandatului de doi ani al actualei conduceri, a adaugat el. Pe de alta parte, Geoana a afirmat ca, desi nimeni in partid nu doreste in acest moment organizarea unui Congres extraordinar, care sa duca si la noi alegeri ale structurilor de conducere, el ar putea fi convocat daca membrii de partid se vor pronunta in acest sens si vor dori modificarea Statutului PSD.