Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine ca detine informatii potrivit carora PD pregateste pentru luni, in Capitala, un miting pentru Traian Basescu si atrage atentia atat democratilor, cat si fortelor de ordine sa nu se ajunga la o situatie ca in Ucraina.
Potrivit afirmatiilor liderului PSD, Mircea Geoana, anumiti oameni politici au interesul ca in Romania sa aiba loc evenimente simi-lare cu cele din Ucraina si a recomandat atat democratilor si lui Traian Basescu, precum si Guvernului si fortelor de ordine "atentie" si "rezerva".
Referindu-se la mitingul desfasurat joi in Piata Universitatii, presedintele PSD sustine ca acesta a avut un caracter electoral si a fost organizat de PD. "A fost o incercare patetica a domnilor Stolojan si Basescu sa justifice regimul razgandacilor din Romania", a spus Geoana. El l-a sfatuit pe primarul democrat Videanu sa nu mai umble cu "siretlicuri ieftine" si sa ceara permisiunea pe fata pentru a organiza un miting electoral PD.
Totodata Geoana si-a exprimat scepticismul in privinta demisiei anuntate a lui Basescu. "Cred ca Traian Basescu a jucat la cacealma. Au fost cinci minute de minciuna, de promisiuni incalcate, de Constitutie incalcata", a mai afirmat Geoana.

Videanu: miting spontan, autorizat tacit

Pe de alta parte, primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca institutia pe care o conduce nu a putut sa autorizeze mitingul din Piata Universitatii, pentru ca solicitarea de autorizare trebuia depusa cu trei zile inainte de organizarea manifestatiei. Videanu a precizat ca Primaria a luat act de solicitarea asociatiei referitoare la organizarea mitingului, chiar in ziua in care acesta s-a desfasurat.
"Din acest punct de vedere, Primaria Capitalei nu a putut, in mod legal, sa autorizeze acel miting, dar, avand in vedere spontaneitatea mitingului respectiv, a sesizat organele abilitate ale statului care aveau competente in acest sens", a mentionat Videanu. Surse din pri-marie sustin insa ca mitingul a fost autorizat tacit, deoarece, neexistand nicio instiintare oficiala, organizatorii ar fi putut fi trasi la raspundere, in cazul in care adunarea degenera. In privinta unui posibil miting anuntat pentru vineri seara, Videanu a raspuns ca nu are cunostinta de vreo solicitare in acest sens. Primarul a mai precizat ca a delegat aceasta competenta secretarului general al Primariei, dar ca este in permanenta legatura cu acesta.