Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a declarat ieri convins ca Ion Iliescu nu va demisiona din partid. a€žSunt convins ca presedintele fondator al partidului isi va pastra limpezimea si claritatea actiunilor sale. Sunt convins ca nu va demisiona. Este o speculatie de presa. Am discutat ieri, in cateva randuri, cu el la Senat si dupa aceeaa€œ, a spus liderul PSD.
Geoana a explicat ca a trecut vremea in care PSD facea prima pagina a ziarelor cu tensiunile sale interne. a€žÃ§n PSD avem cu totul alte prioritati, cum strangem randurile, cum revenim la guvernare. De aceea, orice incercare de a stimula sau de a redeschide stari tensionate sau semne de intrebare cu privire la congresul din aprilie sunt contraproductive. Avem o conducere aleasa la congres, care are un mandat pentru a aduce partidul inapoi la guvernare. Sunt convins ca toti cei care au inima alaturi de partid si mintea limpede vor actiona in consecintaa€œ, a declarat Geoana.
Liderul social-democrat a mentionat ca interventiile lui Ion Iliescu nu au creat atat o problema de imagine, cat de claritate la nivelul partidului.
Mircea Geoana nu a dorit sa se antepronunte cu privire la o posibila scrisoare a lui Iliescu catre conducerea partidului. El a adaugat ca, daca este vorba de subiecte legate de lupta impotriva coruptiei, legate de oricare dintre oamenii politici, el este primul interesat ca aceste aspecte sa se clarifice. a€žDaca Iliescu are probe si chestiuni concrete despre coruptie la nivelul clasei politice romanesti, probabil c-ar fi avut ocazia sa le produca in timpul mandatului sau prezidentiala€œ, a explicat Geoana.
Liderul PSD a mai precizat ca nu se va pune problema sa i se dea un ultimatum lui Ion Iliescu, dar trebuie sa se respecte unele reguli a€žcare se aplica uniform pentru toti membrii partiduluia€œ. a€žCu totii avem ceva a ne reprosa noua insine, intre noi. Problema este daca o facem in cadrul intern de partid sau ne apucam sa facem editoriale in presa centralaa€œ, a incheiat Mircea Geoana.