Liderul PSD, Mircea Geoana, afirma ca premierul Emil Boc nu poate obliga PSD sa accepte asumarea raspunderii pe legile educatiei deoarece Guvernul este indivizibil. Geoana considera ca aceasta intentie a primului-ministru seamana "mai degraba a politicianism si nu a treaba serioasa".
"Guvernul este unul singur. El este indivizibil si nu poate sa ia decizii care sa oblige o parte din acest Guvern. Cand este vorba de chestiuni atat de profunde, cum este legea educatiei, este pur si simplu frivol sa incerci sa bruschezi un demers democratic", a afirmat liderul PSD.
Geoana a caracterizat intentia PD-L drept "bruscarea practic a Parlamentului prin asumarea raspunderii pe teme care nu au niciun fel de legitimitate in acest moment".
"Eu as spune ca mai degraba ar fi util in acest moment sa deschidem punti de dialog cu cei de la PNL si UDMR, sa deschidem punti de dialog cu alte formatiuni, pentru ca acest pachet de legi va fi aplicat pentru urmatorii 10-20 de ani si se vor schimba multe guverne pana atunci. Doresc ca legile educatiei sa fie asumate, daca se poate, cum a fost si Pactul National pentru Educatie, de toata lumea. Ce este nefiresc in a incerca sa ai un punct comun cu toata lumea care are o reprezentare politica in actualul Parlament si in viitorul Parlament, si in viitorul Parlament dupa viitorul Parlament?", a mai mentionat liderul PSD.