Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat ingrijorat de faptul ca taberele politice au recurs in campania pentru referendum la un limbaj mult prea violent si a facut un apel la toti politicienii in vederea stoparii accentelor de "demonizare a adversarilor politici".
De asemenea, Geoana a criticat si atitudinea PD de a-l sprijini pe presedintele suspendat, afirmand ca democratii "se agata disperati, ca funia de spanzurat" de Basescu. El a apreciat, pe de alta parte, ca, dupa 19 mai, lui Basescu ii va fi greu sa reinnoade dialogul cu celelalte partide politice, ca presedinte, intrucat in timpul campaniei pentru referendum "a demonstrat" ca nu este decat presedintele PD. Pentru ultima saptamana de campanie, social-democratii au decis sa abordeze o strategie "din usa in usa" pentru a explica ratiunile pentru care s-ar impune demite-rea presedintelui. Totodata, Geoana a apreciat ca PD si presedintele suspendat Basescu vor instiga si vor incerca sa fraudeze referendumul din 19 mai. In acelasi context, Geoana a mai acuzat si "incercarile de manipulare" ale democratilor, afirmand ca PD si persoane "din anturajul" lui Basescu ar cheltui "cateva zeci de milioane" pentru a transporta membri si sustinatori la mitinguri.
De manipulare au fost acuzate si unele institute de sondaje, Geoana nominalizand in acest sens CURS si pe Sebastian Lazaroiu, desi respectivul sondaj a fost comandat si publicat tocmai de trustul Intact, ce apartine familiei Voiculescu, un "oligarh fruntas" pe lista presedintelui Basescu. (D.N.)