Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu, prin discursul rostit in Parlament, care a relevat starea proasta a natiunii, si-a asumat esecul a patru ani de guvernare de dreapta, la care si el, alaturi de PDL si PNL, a fost parte. "Dupa patru ani de mandat al presedintelui si al Guvernului, ambii de dreapta, starea natiunii este proasta, iar nota pe care o primeste presedintele si Guvernul este o nota la fel de proasta", a aratat Geoana, citat de Mediafax.
Liderul social-democrat a precizat ca presedintele Traian Basescu a incercat sa se pozitioneze ca un lider al opozitiei, dar, de fapt, prin discursul rostit, si-a asumat esecul a patru ani de guvernare, pe programul Aliantei PNL-PD, scris de Theodor Stolojan , Adriean Videanu, Valeriu Stoica sau Calin Popescu Tariceanu.
"Este recunoastere a unei infrangeri a presedintelui si a Guvernului de dreapta", a subliniat Geoana, comentand discursul presedintelui Basescu.
Geoana a aratat, de asemenea, ca presedintele Basescu a incercat sa se distanteze de partidul pe care il conduce, dar si de o "mostenire dezastruoasa", data de rezultatul celor patru ani de guvernare din care si PDL a facut parte.
"Salut declaratia presedintelui cu privire la disponibilitatea sa de a colabora cu un Guvern care va reprezenta vointa electoratului. Credem ca este o schimbare importanta de nuanta si de pozitie a presedintelui, care, de fapt, reintra in spiritul Constitutiei si care arata ca nu presedintele desemneaza pe cine doreste, ci desemneaza un reprezentant al unei majoritati care poate sa asigure stabilitate politica in Romania", a mai spus Geoana.
Liderul PSD a precizat ca regreta ca premierul nu a fost in sala, pentru a avea o reactie la cele prezentate de preesdinte, si ca aplauzele venite din partea PDL, de la final, au fost autoironice, pentru ca si PDL a fost parte a actualei guvernari, ca si Traian Basescu.