Liderul PSD, Mircea Geoana, i-a recomandat presedintelui Basescu mai multa retinere in aparitiile publice, afirmand ca declaratiile lui reprezinta "din punct de vedere psihologic si politic, o adancire a crizei".
"Fiecare declaratie pe care o face de fapt adanceste criza, creeaza un sentiment de panica, creeaza un sentiment de instabilitate politica si este clar ca acum a inceput sa se razboiasca cu oricine altcineva decat cu criza", a afirmat Geoana. Liderul PSD i-a recomandat presedintelui Basescu "mai multa retinere in aparitiile publice si concentrarea remarcilor sale catre solutii constructive pentru depasirea acestei crize".
"Fiecare declaratie si aparitie publica arata tot mai mult un anumit grad de disperare politica si incercarea de a deturna atentia opiniei publice de la problemele adevarate pe care le avem. De aceea, suita de declaratii ale domniei sale reprezinta de fapt, din punct de vedere psihologic si politic, o adancire a crizei si nu o modalitate de depasire a acesteia", a mai spus Geoana.