Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri la Timisoara ca suspendarea ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, anunta "decesul Aliantei DA". El a spus ca PSD nu va intra intr-un guvern minoritar, avand ca obiectiv indepartarea de la Putere a "aliantei portocalii".
"S-a intrat in faza finala a razboiului Basescu - PD cu Tariceanu si partidul pe care il conduce. Dincolo de semnificatiile negative la adresa Armatei si a credibilitatii ei externe, nu putem sa nu ne gandim si la alte consecinte. Acest atac brutal din partea presedintelui Basescu arata ca Alianta PNL - PD nu mai functioneaza si e greu de crezut ca relatiile de incredere dintre cele doua parti mai pot fi refacute. Suntem in faza decesului Aliantei PNL - PD", a declarat presedintele PSD.
Geoana a vorbit si despre trei posibile scenarii politice in perioada urmatoare. "Ceea ce mai tinea practic Alianta era acea prioritate nationala europeana legata de 1 ianuarie 2007. Anticipam asadar ca vom intra intr-o faza de instabilitate politica ce poate duce spre: alegeri anticipate, guverne minoritare sau reconfigurarea unei alte majoritati", a declarat Mircea Geoana.

PSD refuza sa sustina un guvern minoritar

Liderul social-democrat a mentionat ca PSD nu se gandeste sa intre intr-un guvern minoritar.
"Pentru intersul tarii este cel mai bine sa scapam cat mai repede de alianta portocalie. PSD nu are niciun interes si nicio intentie de a intra la o astfel de guvernare. Cum sa ma gandesc sa intru intr-o astfel de guvernare?", a declarat Geoana.
Liderul PSD a vorbit si despre o lista scurta cu alti ministri liberali care ar mai putea fi schimbati, fara sa nominalizeze insa pe cineva.
"Prima piesa grea din razboiul Basescu - Tariceanu a fost Mona Musca. Au urmat Atanasiu si generalul Badalan. Intrebarea este care va fi urmatorul ministru executat de comandoul politic de la Cotroceni. Cel mai probabil, urmatorul incomod. Noi avem o lista scurta, dar nu stim daca ea coincide cu cea a lui Basescu", a afirmat Geoana.