Garda de Mediu Dolj a anuntat ca, de saptamana viitoare, va demara doua actiuni tematice de control in judet: inchiderea gropilor de deseuri ce nu corespund normelor europene si colectarea selectiva a deseurilor. "Aceste doua actiuni au fost amanate din cauza vremii, care nu ne-a permis deplasarea in judet, dar vor fi demarate saptamana viitoare", a declarat Ileana Serban, sefa Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu.
Problema rampelor de gunoi neconforme din judetul Dolj a fost prezentata pe larg in articolele anterioare. Gropile de deseuri care nu sunt construite si gestionate dupa normele europene trebuia inchise inca din vara lui 2009. Satenii din Dolj se afla inca in situatia de a nu avea unde sa arunce deseurile menajere dupa ce gropile din mai toate localitatile judetului au fost ingradite si acoperite cu pamant. Urmarea inchiderii rampelor a fost ca oamenii au aruncat gunoiul la marginea localitatilor, pe camp. Astfel, in loc de doua-trei puncte de poluare au aparut cinci-sase, iar astfel de situatii se regasesc in mai toate comunele judetului.
De la inceputul anului, comisarii de mediu doljeni au efectuat 118 controale la agentii economici din judet, 90 dintre acestea fiind planificate, iar restul fiind facute in urma sesizarilor primite. Comisarii au aplicat 15 amenzi in valoare de aproximativ 200.000 de lei si au dat 25 de avertismente. "Avem si doua cazuri in care am dispus suspendarea activitatii pentru nerespectarea normelor de mediu", a mai spus Ileana Serban.