Conform unui proiect de hotarare de guvern pus in dezbatere de Ministerul Afacerilor Interne care vizeaza modificarea Regulamentului de aplicare a OUG privind circulatia pe drumurile publice, functionarii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor fi introdusi in categoria persoanelor ale caror semnale sunt obligatorii pentru participantii la trafic.
Pe viitor, functionarii ANAF aflati intr-un autovehicul inscriptionat potrivit legii pot utiliza si dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispozitie sau o indicatie participantilor la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce, se arata in proiectul de hotarare de guvern. Functionarii ANAF vor putea opri masini in trafic.
In nota de fundamentare a proiectului, la capitolul "Impactul asupra mediului de afaceri" se arata ca "se urmareste protejarea contribuabililor corecti, platitori de impozite si taxe, prin eliminarea concurentei neloiale". De asemenea, "se urmareste eficientizarea actiunilor de control si a masurilor realizate in scopul prevenirii, constatarii si sanctionarii contrabandei si a traficului ilicit cu produse accizabile". Proiectul a fost avizat de Ministerul Finantelor si de Ministerul Justitiei.