Grupul PSD de la Cluj este impartit in privinta desfiintarii functiei de presedinte executiv al partidului. Daca senatorul PSD de Cluj Vasile Dancu (foto) sustine ca un congres extraordinar care sa elimine functia de presedinte executiv ar putea avea loc in jumatate de an, Ioan Rus nu vede acest subiect ca fiind actual.

Consiliul National al PSD a discutat, la sfarsitul saptamanii trecute, modificarea statutului, astfel incat functia de presedinte executiv, ocupata de Nastase, sa dispara. Liderii clujeni ai PSD, Ioan Rus si Vasile Dancu, au opinii diferite asupra subiectului. Rus considera ca modificarea nu este de actualitate, in timp ce Dancu spune ca peste sase luni va avea loc un congres extraordinar al PSD, care ar putea-o impune. Consiliul National al PSD a lasat la latitudinea filialelor locale sa discute propunerea de eliminare a functiei detinute de Adrian Nastase, pana la urmatorul congres al organizatiei.
Intrebat in legatura cu necesitatea eliminarii functiei de presedinte executiv PSD si implicit a lui Adrian Nastase, Ioan Rus a raspuns: "A fost doar o idee care va fi supusa dezbaterii. Ea insa nu este de actualitate intrucat o astfel de masura va fi luata numai la un congres, iar un astfel de congres nu va avea lor in viitorul apropiat".
Fata de afirmatiile lui Iliescu referitoare la Nastase, despre care a spus "imbogatirea stridenta a unui lider social-democrat este inadmisibila", Rus a declarat sec: "Nu am auzit. Nu stiu".

S-ar putea renunta la conducerea bicefala

Senatorul Vasile Dancu considera insa ca un congres extraordinar al PSD si, implicit, renuntarea la o conducere bicefala ar putea avea loc in sase luni. "O astfel de masura (modificarea statutului - n.r.) este necesara pentru eficientizarea activitatii conducerii centrale care a cam ramas fara atributii in urma procesului de descentralizare de dupa ultimul congres. Sunt de acord cu aceasta propunere. Faptul ca aceasta vine in momentul in care a izbucnit scandalul averii lui Adrian Nastase este pur conjunctural. Sistemul de conducere bicefal, format din presedinte si presedinte executiv, nu a functionat nici inainte ca Nastase sa aiba probleme cu justitia", a declarat Dancu.