Inpolitics informeaza: PRM, pe un butoi cu pulbere: va fi debarcat Vadim prin congres extraordinar?
Desi e umbra partidului de odinioara, PRM sta sa explodeze, pe fondul nemultumirilor tot mai mari ale membrilor, care au culminat cu demisia numarului 2 in partid, Codrin Stefanescu, iar pe la colturi se vorbeste de un congres extraordinar care sa duca la debarcarea lui Vadim Tudor.
Vicepresedintele PRM si liderul, totodata, al organizatiei de Bucuresti, Codrin Stefanescu, a fost debarcat peste noapte din functii, la finele saptaminii trecute, si inlocuit cu Victor Iovici, viceprimar al capitalei si om de casa al PDL, ceea ce a condus la demisia din partid a primului, anuntata oficial astazi.
Situatia in partid e exploziva, conform unor surse interne de incredere, in conditiile in care, sufocat financiar si de procese in justitie, Vadim Tudor cauta disperat cai de comunicare cu PDL, prin intermediul lui Iovici si al consilierilor PRM din Consiliul General. (Acelasi Iovici despre care exista informatii ca i-ar fi facut cit mai confortabila sederea liderului PRM la Paris, zilele trecute, intr-o vacanta cu intreaga familie si care i-ar fi promis ca ii reconditioneaza sandramaua primita pe post de sediu central de la Sorin Oprescu, in sectorul 2).
Problema este ca atitudinea duplicitara a lui Vadim a debusolat complet partidul: pe de-o parte, membrii acestuia se comporta, firesc, ca partid de opozitie in raport cu PDL ori UDMR, iar pe de alta, Vadim impinge formatiunea spre o prietenie tot mai trainica exact cu puterea, mai ales la nivelul capitalei. In plus, liderul PRM a inceput sa ii atace tot mai des la TV, in ultima perioada, pe Crin Antonescu si Victor Ponta, capii actualei opozitii. De mentionat paradoxul ca, desi se afla in alianta oficiala cu PSD Bucuresti, organizatia din capitala a PRM voteaza, prin oamenii sai, in Consiliul General, alaturi de oamenii PDL.
Necazurile cu justitia din ultima vreme, ale lui Vadim, dar si procesele pierdute pe bani grei care au dus la executarea lui silita, au intetit, cum spuneam, eforturile lui de a se apropia de PDL, printr-o serie de intrevederi la care a participat, mijlocite de acelasi Iovici.
Tocmai aceasta situatie l-a enervat pe Codrin Stefanescu, adversar inrait al PDL, care s-a opus din rasputeri apropierii de portocalii, ceea ce i-a fost fatal, pina la urma.
Adevarata mare problema a lui Vadim este, insa, aceea ca puciul pregatit pentru congresul de anul trecut si evitat in ultima clipa e pe cale sa se repete. Reamintim ca, inaintea congresului din octombrie, o aripa a PRM, cu Gheorghe Funar in frunte, a pus la cale debarcarea lui Vadim din functie si inlocuirea cu fostul primar de Cluj. Puciul a esuat atat datorita unor masuri violente luate de Vadim, intre care excluderea unor lideri de filiale (Funar a scapat la mustata), cat, mai ales, felului dictatorial in care a fost organizat si derulat congresul. Culmea, cel care s-a ocupat de asta a fost tocmai Codrin Stefanescu, demisionarul de azi, care are, probabil, motive serioase sa regrete.
Demisia lui are toate sansele, conform acelorasi surse, sa constituie semnalul regruparii fortelor, in partid, fiind luata in calcul organizarea unui congres extraordinar la Cluj, unde Funar sa desavarseasca ceea ce a inceput anul trecut.