Liderul grupului parlamentar PRM, Gheorghe Funar, a atras ieri atentia opiniei publice asupra unor prevederi ale proiectului bugetului de stat pe 2006 care a€žincearca mascarea si legiferarea unor mari acte de coruptiea€œ in domeniile petrolier si al constructiilor si a acuzat ca este vorba despre favorizarea unor grupuri de interese si clienti politici.
Argumentatia lui Funar se bazeaza pe articolele 27 si 29 ale proiectului de buget. Primul precizeaza ca obligatiile datorate la stat, cu exceptia impozitului pe venituri din salarii a€“ scadente pana la 30 noiembrie 2006 si neachitate pana la aceasta data de catre agentii economici distribuitori de carburanti si lubrifianti, stabiliti prin ordin al ministrului de Interne, al directorilor SRI, SPP, SIE si STS cu avizul Ministerului Finantelor a€“ se sting prin compensare cu contravaloarea carburantilor si a lubrifiantilor livrati de acestia pana la 15 decembrie 2006 in limita unor sume specificate in proiectul de buget.
Cel de-al doilea articol prevede acelasi lucru pentru agentii economici care au participat la lucrari de natura sa inlature efectele calamitatilor naturale din 2005.