La fel ca si presedintele interimar, Emil Boc, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde considera inoportuna fuziunea dintre democrati si liberali fiindca, pe de o parte, a fost constituita “in sfarsit“ si doctrinar o alianta dintr-un partid de centru si unul de dreapta, iar pe de alta parte, fiindca suportul electoral pentru o alianta este mai mare.
“Nu dorim sa fuzionam cu liberalii. Suportul electoral pentru o alianta formata din doua grupari distincte, liberal si popular, va fi mai mare decat daca ar fuziona“, sustine Sorin Frunzaverde. Liderul democrat a spus ca este multumit de alianta cu liberalii si ca protocolul de functionare a acesteia a fost respectat pana in prezent.
Pe de alta parte, Frunzaverde s-a declarat convins ca motiunea populara “Romania prospera, Romania democrata“ va fi adoptata fara rezerve la Conventia Nationala a PD. El a afirmat ca motiunea careia “i se spune motiunea Frunzaverde in presa“, deoarece ii poarta “brandul“, a fost preluata de Emil Boc datorita unei intelegeri pe care au avut-o.
Frunzaverde a spus ca nu a dorit sa o sustina, respectiv sa candideze pentru presedintia PD, pentru ca a vrut sa ramana vicepresedinte al PD cu relatiile internationale, functie pe care o ocupa si in prezent.
“In 27 si 28 iunie voi fi la Bruxelles, unde va avea loc Biroul Politic al PPE, pentru a remite scrisorile de intentie pentru a deveni membri in PPE“, a precizat vicepresedintele PD. Sorin Frunzaverde a afirmat ca PD isi va pastra atat imnul, cat si simbolul, pigmentat cu nuante de portocaliu, culoare care este, alaturi de albastru, o culoare “populara“.