Premierul Romaniei, Victor Ponta, se intalneste astazi cu presedintele Frantei
Premierul Victor Ponta se afla la Paris, unde s-a intalnit cu presedintele francez Francois Hollande si cu primul-ministru Jean-Marc Ayrault, cu care a discutat despre aderarea Romaniei la Schengen. Ieri, premierul s-a vazut cu lideri ai socialistilor francezi si cu reprezentanti ai Legislativului Republicii Franceze.
Pozitia Frantei este foarte importanta. Restul ministrilor, pe zona economica, cei care vor merge cu premierul se vor intalni cu reprezentantii celor mai mari companii franceze care investesc in Romania .
In cadrul intalnirilor, se discuta si despre Parteneriatul strategic, pentru a incepe sa il punem in aplicare atat pe zona economica si pe zona politica.
Cu ocazia vizitei, premierul Victor Ponta se va intalni cu reprezentanti ai mai multor companii franceze care intentioneaza sa desfasoare proiecte concrete in Romania, in domenii precum energie, agricultura sau infrastructura.
In ultimii ani, in timpul guvernarilor PDL, nu a mai existat o vizita de asemenea amploare. Din pacate pentru Romania, nici presedintele Basescu, dar mai ales premierii sustinuti de PDL nu au reusit sa aiba contacte stranse cu marile cancelarii occidentale.
In ciuda relatiei pe care pretinde ca o are cu PPE, PDL nu a reusit sa obtina nimic in relatia cu Franta. Dimpotriva, in timpul "erei Sarkozy" - lider PPE - nu am reusit sa atragem decat ignorare din parte Frantei.
Schimbarea din Franta este un bun semn pentru Romania, iar vizita din aceste zile este dovada cea mai clara a acestui fapt.

(Sursa: Comunicat de presa)