Gheorghe Flutur, ex-ministru al Agriculturii, a vizitat simbata filiala locala a Partidului Liberal Democrat. Dupa cum chiar el a spus, fostul liberal s-a aflat toata saptamina trecuta intr-un turneu cu iz politic prin tara cu scopul de a ajuta la nasterea organizatiilor judetene ale PLD.

"Pina in momentul de fata am fost in zece judete pentru a ma intilni cu organizatiile Partidului Liberal Democrat. De aici voi merge la Constanta. Am intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru alegerile europarlamentare. In ceea ce priveste Galatiul, am tinut sa anunt oficial ca Traian Sandu a fost desemnat de noi coordonator al grupului de initiativa pentru infiintarea PLD la nivelul judetului", a declarat Gheorghe Flutur, vicepresedinte interimar al Partidului Liberal Democrat.

Chiar daca fostul liberal a explicat ca intentia peledistilor este aceea de a aduce in tabara lor cit mai multi liberali cu nume, la nivelul judetului nostru lucrurile nu stau tocmai grozav din acest punct de vedere. Cu toate acestea presedintele interimar local al PLD, Sandu Traian, a dat asigurari ca organizatia pe care o conduce va avea intr-un timp foarte scurt oameni de mare valoare, chiar daca nu va fi vorba despre niste personalitati politice.

"Nu urmarim in mod special atragerea personalitatilor. Noi vrem sa atragem oameni cu potential. Sintagma noastra este 'oameni noi cu proiecte noi'. Noi nu impartim ciolane, ci responsabilitati. La Galati nu sintem in acest moment mai multi de 60 de membri cu adeziunea depusa. Simpatizantii incep sa fie din ce in ce mai multi", a precizat Sandu Traian.

Legat de modul in care PLD face recrutari, Flutur a tinut sa sublinieze ca "sint stabilite criterii serioase pentru acceptarea membrilor. Asta pentru ca Partidul Liberal Democrat nu vrea sa fie o organizatie care acorda azil politic tuturor frustratilor sau celor care nu au avut loc in alta parte. Peste 70 de procente dintre cei care s-au inscris in partid nu au mai facut parte dupa ‘89 din nici un partid politic".

Iar vin anticipatele?

Gheorghe Flutur a mai spus simbata ca, dupa parerea sa, alegerile anticipate sint mai aproape ca oricind. Si tocmai din acest motiv liderul PLD le-a cerut organizatiilor judetene deja existente sa nominalizeze birourile politice judetene interimare.

"In citeva zile si la Galati va fi numit acest birou care va avea, intr-o prima faza, intre 5 si 15 membri, iar pina la 31 ianuarie in toate municipiile din Romania trebuie sa avem organizate birourile interimare. In fine, in luna februarie vom avea birouri politice interimare in toate localitatile din tara", a mai spus Flutur.

Scopul declarat al peledistilor este ca Partidul Liberal Democrat sa fie bine organizat pentru a putea participa la alegerile euro-parlamentare si la mai mult ca sigurele alegeri nationale parlamentare anticipate.

Peledistii lui Stolojan sustin ca, dupa tot scandalul "biletelelor", Calin Popescu Tariceanu trebuie sa-si dea demisia din functia de premier si asta pentru ca mina sa nu mai este demna sa o stringa pe cea a unui oficial european, oricare ar fi acesta. Printre cei care pazesc si duc mai departe cuvintul fostului premier se afla si Sandu Traian, care nu cu mult timp in urma spunea ca nu se gindeste sa paraseasca PNL.