Senatorul PNL Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca nu a decis inca daca va candida la Congresul PNL din ianuarie pentru functia de presedinte al partidului, dar a spus ca este pregatit sa tina piept gruparii Tariceanu. "Vreau sa le transmit colegilor din jurul premierului ca am periculos de multa energie pentru ei", a subliniat Gheorghe Flutur. In ceea ce priveste sustinerea Guvernului Tariceanu, senatorul liberal a precizat ca "platformistii vor da dovada de responsabilitate si vor vota bugetul si legile integrarii". El a mai spus ca platformistii trebuie sa discute cu colegii lor din jurul premierului pentru ca "este nevoie de intelepciune" si trebuie sa nu se mearga "cu politica excluderilor si a sanctionarilor". "Trebuie sa discutam matur, inainte de integrare, nu sa facem politica damboviteana", a afirmat liderul Platformei liberale, Theodor Stolojan.

Negocieri intre Stolojan - Flutur - Stoica

Pe de alta parte, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a revocat pe Gheorghe Flutur din functia de ministru al Agriculturii, liderii Platformei liberale Theodor Stolojan si Valeriu Stoica au avut o discutie tensionata, dar si lamuritoare cu fostul ministru liberal, care s-a aratat foarte nemultumit de evolutia lucrurilor. Potrivit unor surse din cadrul disidentilor liberali, Gheorghe Flutur a ezitat mult timp sa se delimiteze si sa critice conducerea PNL, facand acest lucru abia in urma cu o saptamana, doar dupa ce s-a asigurat ca are un grup consistent de sustinatori si dupa ce a negociat indelung cu platformistii lui Stolojan. Astfel, sursele citate au precizat ca, din nevoia unui sprijin consistent din interiorul PNL, platformistii au acceptat conditiile lui Flutur si i-au garantat ca va avea postul de ministru si in cazul in care se va forma un nou Executiv. Mai mult, sursele au spus ca platformistii se gandesc deja la o motiune de cenzura la inceputul anului viitor pentru indepartarea lui Tariceanu, urmand ca postul de lider al PNL sa ii revina lui Flutur, iar cel de premier lui Stolojan.

Platformistii resping amenintarile conducerii PNL

Mai mult, Grupul pentru Platforma Liberala (GPL) a anuntat ieri ca platformistii resping "amenintarile tot mai agresive" ale conducerii centrale a PNL privind excluderea din partid a tuturor membrilor care sustin reconstructia liberalismului, precizand ca vor continua sustinut actiunea de refacere a liberalismului si de unificare a fortelor de dreapta din Romania". Ei i-au cheamat pe membrii PNL sa actioneze impreuna pentru "unitatea ideilor liberale"si "refacerea liberalismului din Romania", dar si pentru "stoparea abuzurilor asupra angajatilor din directiile deconcentrate". Pe de alta parte, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur si ceilalti parlamentari parlamentari PNL vor lansa oficial platforma lor politica astazi la Arad, unde au, pana in prezent, peste 500 de sustinatori. In plus, pe Platforma Liberala "s-au mai cocotat" ieri inca 11 liberali din sectorul 5, Bucuresti si cinci liberali din Alba.

Pacuraru: Partidul lui Stolojan va fura voturile PD

La randul sau, senatorul liberal Paul Pacuraru a declarat ieri ca varianta crearii unui mare partid de centru-dreapta, sustinuta de Valeriu Stoica, nu este "convenabila", pentru ca ar lua din voturile PD si ale presedintelui Traian Basescu mai mult decat din cele ale PNL, adaugand ca miza luptei disidentilor este "brandul PNL". "Platforma liberala nu poate fi acceptata in PNL deoarece nu este un document de lucru sau de evaluare, ci este un manifest anti-PNL, care prevede fie fuziunea fortelor de centru-dreapta, fie crearea unei structuri federative", a adaugat senatorul, sugerand ca acest lucru duce la disparitia partidului.