Patru juristi au dat Finantele doljene pe avocatura. Administratia Financiara a Municipiului Craiova se mai apara in instanta cu un singur jurist. DGFP Dolj are sute de procese pe rol, iar firmele pot specula situatia creata. Seful Finantelor doljene spune ca oamenii care au mai ramas la Juridic sunt "incarcati la maximum".

Fiscul doljean a ramas fara o parte dintre juristi, dupa ce patru dintre ei au renuntat sa mai fie functionari publici in ograda Finantelor. Cei mai multi dintre ei (trei persoane) au plecat de la Administratia Finantelor Publice a Municipiului (AFP) Craiova si unul de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj. Cei patru fosti juristi ai Fiscului au intrat in avocatura si au plecat din Finante din cauza "salariilor mizere" cu care erau platiti.

AFP Craiova a ramas cu un jurist

Partea proasta este ca, in prezent, AFP Craiova este reprezentata in procese de singurul jurist care a ramas in institutie. "In urma cu doua saptamani au plecat patru juristi din institutie. Credeti ca poate sa stea cineva ca jurist cu 700-800 de lei pe luna? La AFP Craiova a ramas un singur jurist. La asta s-a ajuns dupa taierile de salarii", a declarat liderul sindical de la DGFP Dolj, Mitita Tudor.

Fiscul se lupta cu firmele in sute de procese

Finantele doljene au sute de procese pe rol in aceasta perioada, multe dintre ele fiind cu firme din Craiova. Firmele locale contesta aproape orice control in instanta, afirmau de curand finantistii doljeni, astfel ca volumul de munca al juristilor este impresionant. "Incarcatura pe fiecare jurist este maxima. Incercam sa ne adaptam la conditiile actuale. Cei sase juristi care au ramas la DGFP fac si treaba celor de la AFP Craiova. Portofoliul nostru de procese din acest moment este de cateva sute", a spus Eugen Calinoiu, directorul DGFP. Intrebat daca procesele pierdute in ultima perioada sunt cauzate de lipsa juristilor, Calinoiu a precizat: "Procesele nu le-am pierdut pentru ca juristii erau prosti sau slab pregatiti, ci le-am pierdut pentru ca aceasta a fost decizia instantelor, pe care nu o comentez". Lipsa de aparare a Finantelor ar putea fi speculata de firmele cu care Fiscul se judeca. Directorul Eugen Calinoiu a lasat sa se inteleaga faptul ca Fiscul va fi reprezentat in fiecare proces cu persoanele juridice sau fizice.

Calinoiu a apelat la ministrul finantelor

Cum in sectorul bugetar sunt interzise angajarile, ramane de vazut cum se va rezolva problema la Dolj. Seful Fiscului doljean, Eugen Calinoiu, a precizat ca l-a instiintat pe ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, in legatura cu plecarea juristilor din institutie. "Am avut o discutie si cu ministrul finantelor despre plecarea juristilor si se pare ca si in alte judete exista o astfel de problema. Se pare ca se va aproba scoaterea posturilor la concurs, pentru angajarea de noi juristi", a mai spus Calinoiu.