"Miscarile" interne ale PD Constanta sunt, in cea mai mare masura, identice si in filiala din Mangalia a partidului. Urecheati probabil de secretarul general al Partidului Democrat, Vasile Blaga, care a efectuat la sfarsitul saptamanii trecute o vizita "de lucru" in filiala constanteana, cei care cu cateva zile inainte se intreceau in declaratii care de care mai belicoase au ajuns ieri la un limbaj comun. Spunem acest lucru pentru ca, de exemplu, la Mangalia, dupa ce timp de aproape patru luni s-au avut precum pisica cu soarecele, conducerea filialei PD si doi fosti/actuali membri ai partidului, au incetat atacurile, ba mai mult, se sustin unii pe ceilalti.
Este vorba despre conflictul dintre cei doi consilieri locali de pe listele PD Mangalia, Constantin Filimon si Florin Maftei, care au fost reprimiti sau, mai bine spus, au fost "reconfirmati" ca membri ai partidului in urma vizitei lui Blaga, si actuala conducere, reprezentata de presedintele Ioan Negrea. Scandalul a aparut in luna noiembrie, cand cei doi consilieri locali au fost exclusi din partid, acestia ajungand cu plangerile impotriva lui Ioan Negrea pana la Biroul National al Comisiei Statut, Etica si Litigiu al PD. Florin Maftei, inversunat adversar al lui Ioan Negrea, ne-a confirmat faptul ca este, la ora actuala, din nou membru PD, afirmand ca, asa cum a declarat anterior, el nu s-a considerat nici un moment in "afara" partidului. In rest, acesta s-a abtinut de la orice alt fel de comentariu pe marginea viitoarelor intalniri pe care, ca orice membru PD, le va avea cu Ioan Negrea, si ne-a "trimis" la purtatorul de cuvant care este, dupa "directivele" de la judet, nimeni altul decat... Ioan Negrea. Semn bun pentru consilierul local care, astfel, se "reintegreaza" in randul PD-ului, partidul in care liderii vorbesc, restul membrilor fiind... muti ca pestele.

Negrea nu comenteaza reprimirea in partid a lui Filimon si Maftei

Ioan Negrea, presedintele PD Mangalia, se afla pana la finele saptamanii in afara granitelor tarii si ne-a declarat ca se abtine de la orice comentariu pe marginea reprimirii celor doi contestatari in randul filialei: "Deocamdata nu fac nici un comentariu despre aceasta reprimire a lui Filimon si Maftei. Am auzit ca au fost reinclusi in PD Mangalia, dar, pana cand nu voi vedea negru pe alb, pe hartie, aceasta decizie, nu pot sa fac nici un fel de comentariu...".