Plenul comun al Senatului si Camerei Deputatilor a decis ieri retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de hotarare privind constituirea Comisiei speciale comune pentru elaborarea propunerii legislative privind Codul electoral. Propunerea de retrimitere a fost facuta de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, dupa ce mai multi parlamentari au facut o serie de amendamente la acest proiect de hotarare.
Una dintre obiectii a fost adusa de presedintele Comisiei pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati, deputatul PSD Minodora Cliveti, care a propus ca din componenta comisiei sa faca parte, fara drept de vot, si cate un reprezentant al celor doua Comisii pentru egalitate de sanse din Senat si din Camera Deputatilor.
Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a solicitat completarea componentei comisiei comune pentru Codul electoral cu unu-doi reprezentanti din comisiile a caror activitate interfereaza cu domeniul reglementat de comisia in cauza. La randul sau, presedintele Comisiei juridice din Senat, Peter Eckstein-Kovacs (UDMR), a aratat ca, in opinia sa, dorinta ca si femeile sa fie reprezentate in aceasta comisie este una normala. (N.N.)