Organizatia de femei a filialei Judetene a Partidului Democrat Liberal Galati a avut ieri o actiune de informare intitulata "Sanatatea femeii - sanatatea familiei", care a avut ca punct terminus informarea femeilor privind riscurile aparitiei cancerului de col uterin sau mamar si necesitatea de a se prezenta la medic pentru a-si face investigatii din timp. Actiunea femeilor democrat-liberale a avut loc concomitent in patru locatii din Galati: Facultatea de Stiinte Economice, Caminele Studentesti, Zona Universitatii "Dunarea de Jos" si Spitalul Clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei". Prin activitatea de ieri, femeile democrat-liberale au incercat sa traga un semnal de alarma privind incidenta cancerului de col uterin si a cancerului mamar, motiv pentru care au oferit informatii condensate in pliante care au indrumat femeile spre un control medical preventiv. Prin aceasta actiune au fost informate 800 de femei de toate varstele.

Asa cum preciza coordonatorul de proiect, Adriana Pustianu, daca dintre cele 800 de femei care au fost informate despre cat de important este un control al aparatului genito-mamar, macar 100 se vor prezenta la medic, acest lucru nu poate reprezenta decat o realizare pentru intreaga echipa care s-a ocupat de aceasta campanie de constientizare a populatiei.

Se pare ca actiunea femeilor democrat-liberale nu este una singulara, la mijlocul lunii mai fiind programata o dezbatere publica pe aceasta tema, care sa atraga atentia asupra necesitatii prezentarii la medic, mai ales ca unele controale de acest gen sunt gratuite si nedureroase.