Senatorul Sorin - Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata "Cand discipolul isi intrece maestrul".

In calitate de reprezentanti ai Forului Legislativ al Romaniei, stiti foarte bine, macar teoretic, ce presupune raspunderea ministeriala.
Cu totii - ma rog, cei care sunt aici pentru a servi mai mult decat partidul unic si propriile afaceri in aceasta guvernare devenita de-a dreptul dictatoriala - ne intrebam cand acest concept, de altfel extrem de important, are sa se puna in practica.
Dar cum s-ar putea intampla asa ceva, stimati colegi, cand insusi cel care are in grija buna desfasurare a activitatii ministeriale, il numesc aici pe premier, nu face altceva decat sa sfideze cu o crasa nonsalanta orice tip de raspundere?
Pe data de 6 iunie 2011, adresam primului ministru al Romaniei, nimeni altul decat cel mai zelos discipol al lui Basescu, o interpelare care avea drept tema "Repartizarea functiilor executive si administrative in Guvern pe criterii strict politice".
Scopul interpelarii mele era acela de a afla ce garantii reale mai au cetatenii Romaniei pentru apararea intereselor nationale si locale de catre structurile abilitate ale Statului, atat timp cat algoritmul guvernarii "calca pe cadavre" daca interesele mentinerii puterii sunt asigurate.
O preocupare pertinenta pentru orice parlamentar al acestei tari, care reprezinta cetatenii, ci nu partidele, partidutele si gruparile de mucava stranse laolalta pentru atragerea unei majoritati otravitoare pentru tara.
Raspunsul marionetei de la Palatul Victoria nu este unul care sa ma mai mire. Da, m-ar fi mirat daca discipolul marioneta ar fi aratat adevarata preocupare, seriozitate si, macar in al nouazeci si noualea ceas, bun-simt.
In loc de asta, micul premier, si la propriu si la figurat, demonstreaza ca, dupa ce a devenit maestru in privinta Dreptului Constitutional aplicat dupa ureche si al guvernarii hei-rup, acum stie atat de bine Regulamentul Senatului, incat il si viseaza noaptea.
Poate visele astea cu tenta de cosmar il fac ca ziua sa dea raspunsuri uluitoare, in care, fara echivoc, sunt trimis la o scurta plimbare si la un studiu aprofundat al Regulamentului institutiei pe care o reprezint.
Va multumesc, domnule Boc. Va asigur insa ca stiu si eu care este obiectul unei interpelari si, pentru ca tot imi transmiteti si care este ziua de depunere a declaratiilor politice, va recunosc si eu profesionalismul binestiut de o tara intreaga si fac pe aceasta tema o declaratie politica.
Una in care va spun ca, pentru dumneavoastra si cei pe care ii tineti in brate, raspunderea ministeriala este mai mult decat utopica.
Una in care va sugerez sa va vedeti mai bine de treburile Guvernului, si nu de Regulamentul Senatului.
Una in care va spun ca ati devenit un maestru nefast in a eluda tot ceea ce nu vine in interesul gastii pe care o conduceti.
Una in care va anunt ca nu voi inceta sa va adresez interpelari, chiar daca acestea au subiecte incomode pentru dumneavoastra si cei care obtin functii pentru ca ridica mana nepasatori ca, odata cu ridicarea ei, nenorocesc poporul acesta pe mai multe generatii.
Poate ca ar trebui sa fiti numit premierul algoritmului asasinarii poporului roman. Pe aceasta cale, nu va invit sa va intoarceti la studiul Constitutiei si al administratiei. Este inutil. Ati dovedit ca nu puteti. Totusi, niste felicitari amare se impun. Acelea pentru ca discipolul tinde sa-si depaseasca maleficul maestru.

P.S. Pentru cei care doresc sa vada interpelarea adresata, cat si raspunsul, puteti vizualiza fisa mea de parlamentar.