Agerpres informeaza: V. Pambuccian: Premierul va discuta cu grupurile Coalitiei daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii.
Prim-ministrul Emil Boc si ministrul Muncii, Ioan Botis, vor discuta cu grupurile parlamentare care sustin Executivul, saptamana aceasta, pentru a decide daca Guvernul isi va angaja raspunderea pe Codul Muncii, precum si continutul proiectului, a declarat pentru AGERPRES liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, dupa sedinta de luni a Coalitiei de guvernare.
El a mentionat ca minoritatile nationale au solicitat ca intalnirea acestui grup cu premierul si ministrul de resort sa aiba loc luni.
‘Primul-ministru si ministrul Muncii vor avea consultari cu grupurile parlamentare, care vor incepe astazi si se vor incheia miercuri. Noi am solicitat sa avem intalnirea la sedinta de grup de astazi‘, a spus Pambuccian.
Totodata, deputatul UDMR Marton Arpad, participant la sedinta de luni a Coalitiei, a mentionat ca partea guvernamentala va mai discuta si saptamana aceasta cu partenerii sociali, privind Codul Muncii.
‘Va fi o discutie cu premierul si cu grupurile, esalonat in urmatoarele trei zile. Se vor mai purta discutii cu sindicatele‘, a spus Marton Arpad la iesirea de la sedinta.
Luni, la ora 15.00, premierul va avea o intrevedere cu grupul parlamentar al minoritatilor, urmand ca marti seful Executivului sa aiba discutii cu parlamentarii UDMR si PDL.