Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca nu crede in atacuri energetice sau in influente ezoterice, el precizand ca spusele sale referitoare la o persoana care nu avea ce sa caute la confruntarile din campania electorala au fost denaturate.
Intrebat despre discutiile recente referitoare la influente ezoterice, Geoana a precizat: "Eu nu am vorbit despre asa ceva. Am spus ca am remarcat o persoana care mi s-a parut ca nu avea ce sa caute acolo. Nu cred in aceste chestiunii si nu vreau sa comentez aceste chestiuni", a spus Geoana.
El a aratat ca spusele sale au fost denaturate in mod deplasat si a precizat ca este evident ca aceste lucruri sunt folosite in campania interna din PSD.
"Cred ca s-au denaturat in mod deplasat spusele mele. Nu am vorbit de asa ceva, nu acesta este subiectul. Cred ca, intr-un fel, dorinta de senzational si de a duce in derizoriu sau de a folosi in campania noastra interna aceasta tema este evidenta. Nu am vorbit despre asa ceva si nu cred in aceste lucruri", a adaugat Geoana.
Sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, a declarat, sambata seara, la Antena 3, ca sotul sau a fost supus unor "atacuri energetice" la dezbaterea finala din campania prezidentiala si ca si ea a simtit aceste influente.
Cu o seara in urma, la acelasi post de televiziune, Mircea Geoana negase ca s-ar fi simtit fara energie la dezbaterea televizata din turul al doilea al prezidentialelor, apreciind ca acestea ar fi scuze puerile, insa afirmase ca Traian Basescu apeleaza la ajutorul unor persoane care au capacitati paranormale si care au fost in sala in timpul dezbaterii respective.
"Eu am vazut in timpul dezbaterii, deci in dezbaterea respectiva, oameni care lucreaza cu Basescu pe acest domeniu, prezenti exact in dreapta camerei de luat vederi. Isi faceau treaba. Ce faceau, ce nu faceau, nu stiu, dar i-am vazut cu ochii mei, ii stiu cine sunt. Si i-am vazut si la Cotroceni, in timpul discutiilor cu partidele politice. Acelasi cetatean, stand linistit, intr-un colt", a relatat liderul PSD.
Coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru prezidentiale, Viorel Hrebenciuc, afirma, dupa scrutin, referindu-se la dezbaterea finala Basescu - Geoana, ca Traian Basescu este in forma maxima in ziua de joi, pentru ca este ziua flacarii violet, iar cei ce se ocupa de ezoterie stiu acest lucru. El a invocat faptul ca la dezbatere, care a avut loc intr-o zi de joi, si Basescu si lideri ai PD-L purtau haine violet.