Audierile declansate de notele prezentate de Geoana, potrivit carora Basescu ar fi cerut SRI informatii compromitatoare despre membrii Curtii Constitutionale, au continuat. Presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a declarat ieri, dupa audierile in Comisia SRI, ca CNSAS nu este implicat in discutia privind biletele SRI referitoare la judecatorii Curtii Constitutionale. Secasiu a spus ca a raspuns tuturor intrebarilor puse de parlamentari referitoare la biletele SRI.
"Consider ca CNSAS nu este implicat in aceasta discutie. Am dat toate clarificarile necesare pe partea de procedura pe care parlamentarii au ridicat-o", a aratat Secasiu. El s-a prevalat de legea CNSAS si a refuzat sa raspunda oricaror intrebari legate de dosarul de politie politica al judecatoarei Aspazia Cojocaru si de convorbirea pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema. Nici generalul Sorin Brateanu, seful Secretariatului General al SRI, si colonelul Florin Pintilie, seful Arhivelor SRI, nu au oferit amanunte cu privire la audierile la care au fost invitati.

O saptamana pana la verdict

La randul sau, presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat ca audierile sunt strict secrete. El a spus ca, dupa ce ii vor audia pe cei implicati in acest caz, membrii Comisiei vor continua ancheta la SRI. Stroe a estimat ca membrii Comisiei ar putea rezolva acest caz in aproximativ o saptamana. El a precizat ca audierile au un caracter secret si ca parlamentarii l-au intrebat pe Secasiu despre convorbirea telefonica cu Traian Basescu si despre dosarele judecatorilor. Radu Stroe a refuzat sa precizeze daca din ancheta parlamentara rezulta probe cum ca ar fi existat presiuni ale Serviciilor asupra magistratilor de la Curtea Constitutionala. Potrivit lui Stroe, eventuale concluzii ale anchetei parlamentare ar putea fi facute publice cel mai devreme saptamana viitoare.