Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat ieri, la Craiova, ca Romania ar trebui sa ia in calcul solutia eutanasierii pentru a rezolva problema cainilor fara stapan. El a recunoscut ca o astfel de decizie va starni discutii la nivelul Parlamentului European, dar a precizat ca acest lucru este de inteles atata timp cat strainii nu pot intelege situatia de la noi, deoarece in tarile lor nu exista maidanezi.
"Ei si-au rezolvat problemele atunci cand poate situatia nu era atat de restrictiva. De exemplu, la Bruxelles, vezi oameni care dorm in fata magazinelor cu doi caini foarte bine ingrijiti. La ei, fiecare caine are stapan. Probabil este un fel de program de protectie sociala, nu pentru caini, ci pentru oameni. La noi sunt mult prea multi. Iubesc foarte mult animalele, si probabil o sa-mi fac multe probleme, dar cred ca eutanasierea este o solutie", a spus Marinescu.
El a acuzat ONG-urile de protectie a animalelor ca sunt interesate mai mult de bani decat de soarta cainilor. Tot ONG-urilor, dar celor care se ocupa de problema romilor, europarlamentarul le-a sugerat sa nu mai planga pe umerii romilor si, in loc sa numere de cate ori nu sunt lasati sa intre in discoteci, sa-i convinga sa se duca la scoala, sa se poarte, sa se imbrace.
"In Romania nu exista discriminare. Oricat ai vrea sa integrezi pe cineva, daca el nu vrea...", a spus Marinescu. Referindu-se la disputa dintre primarul Antonie Solomon si viceprimarul Marinica Dinca, europarlamentarul a spus ca este vorba despre o competitie electorala, dar care a depasit limitele atata timp cat se folosesc anumite cuvinte si expresii. Marinescu a spus ca retragerea atributiilor viceprimarului a fost posibila din cauza lacunelor legislative care ar trebui sa prevada sarcini concrete pentru acesta.
"Asa ar fi corect fata de comunitate. Asa, daca vrea, primarul il poate delega sa se ocupe de ascutitori", a precizat Marinescu.