Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, le-a pus gand rau celor din partid care aspira la un loc pe listele pe care le pregateste pentru Consiliul Local (CL) si pentru Consiliul Judetului (CJ) si nu vin cu un bagaj serios pentru o asemenea functie. Seful conservatorilor nu mai vrea in CL sau CJ oameni care nu au un program bine stabilit, iar de nou-venitii plini de bani, care vor pe ultima suta de metri sa "cumpere" un loc pe lista conservatore, nici nu poate fi vorba.

"Noi am inceput, in cadrul partidului, consultarile cu cei care vor candida pe listele de consilieri locali si consilieri judeteni, am hotarat in biroul judetean si in biroul municipal ca cei care vor candida la functia de consilier local sau judetean sa aiba un program bine stabilit, in care sa-si propuna ce au de facut in conditiile in care vor reusi sa fie consilieri. Pana acum noi am monitorizat activitatea consilierilor locali si consilierilor judeteni si in mare masura nu am sesizat ca fiecare consilier ar avea un program pe care sa-l sustina in cadrul sedintelor comisiilor, in cadrul Consiliului Local sau in cel judetean. Nu fiecare consilier si-a facut cunoscute intentiile pe care le are in CL si CJ si, de asemenea, activitatea unora si-a pus amprenta pe vreo realizare in cadrul municipiului sau judetului Galati", a spus liderul conservator.

Totodata Eugen Durbaca spune ca listele pentru consilieri vor fi gata pana la data de 1 mai (n.r. - legea il va oblige sa o faca mai devreme), dar ca pana atunci pot interveni fel de fel de schimbari, cei buni si fara bani vor fi ajutati sa razbeasca, iar cei care nu au realizari, dar au bani, vor cam ramane pe planul al doilea.