Presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca, sustine ca democratii tergiverseaza intentionat procesul initiat pentru blocarea imprumutului in valoare de 85 de milioane de lei.

Curtea de Apel Galati a decis ieri sa amane pentru data de 18 decembrie dosarul prin care 18 primari democrati, dar si consilierii judeteni David Craiu si Iulian Arama, au cerut anularea unei hotarari a Consiliului Judetului privind contractarea unui imprumut in valoare de 85 de milioane de lei pe motiv de discriminare. Reprezentantii Partidului Democrat au acuzat conducerea forului deliberativ judetean ca a impartit banii doar comunelor care nu erau conduse de primari ai acestei formatiuni politice.

Judecatorii au fost obligati sa ia aceasta decizie intrucat avocata Harieta Craiu, care ii reprezenta pe primarii democrati in instanta, si-a reziliat contractul cu acestia. In aceste conditii, Curtea de Apel a dispus acordarea unui nou termen de judecata pentru ca primarii sa isi poata angaja un nou aparator. Prin urmare, demersurile initiate de Consiliul Judetului pentru contractarea imprumutului bancar sunt blocate, institutia neavand posibilitatea sa initieze un alt proiect de hotarare pe aceeasi tema pana cand procesul nu se va incheia.

Doua procese, aceeasi solutie

Eugen Durbaca este de parere ca democratii trag de timp pentru ca imprumutul sa nu mai poata fi realizat. "Este hazliu ce se intampla. Nu trebuie sa ai cunostinte juridice ca sa-ti dai seama ce se intampla. Mai intai nu au comunicat adresele primarilor, iar acum avocata lor isi reziliaza contractul, stiind ca in felul asta instanta trebuie sa mai acorde niste termene de judecata. Este clar unde bat. Ce nu inteleg ei este ca de suferit nu am eu, ci locuitorii judetului, pentru ca banii nu imi intrau mie in buzunar", ne-a declarat Eugen Durbaca.

Important de amintit este faptul ca primarii democrati si Consiliul Judetului se judeca in doua dosare, unul pe calea ordonantei prezidentiale, in care Tribunalul Galati s-a pronuntat deja, suspendand contractarea imprumutului, si un altul avand acelasi obiect, dar care se judeca pe calea dreptului comun.