PSD Bihor a primit aproximativ zece mii de exemplare dintr-o publicatie speciala anti-Basescu, tiparita la comanda si pe cheltuiala conducerii centrale a partidului, dar pe care reprezentantii organizatiei au decis sa n-o distribuie deoarece nu este marcata conform legii.
Publicatia are formatul si aspectul unui ziar de tip tabloid, fiind tiparita pe hartie de calitate si bogat ilustrata.
Intitulata "Referendum - Demagogul", publicatia are o prima pagina ocupata integral de o fotografie reprezentandu-l pe presedintele suspendat Traian Basescu avand ochii inchisi. Imaginea este insotita de texte care fac trimitere la legaturile presedintelui suspendat cu "oligarhii", in special cu Sorin-Ovidiu Vantu, la "baietii destepti" din energie, precum si la dosarele "Flota" si "Casa din strada Mihaileanu".
In celelalte sapte pagini, publicatia prezinta si comenteaza traseul politic si economic al lui Traian Basescu, prezentat ca "marinar-bisnitar" si "miliardar-tunar", precum si relatia dintre presedintele suspendat si oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Dorinel Umbrarescu, Dumitru Bucsaru, Mihai Necolaiciuc, Florian Anghelescu, Mircea Basescu, Dan Besciu si Sorin Vulpescu. Nu sunt uitati nici alti lideri PD "putred de bogati": Radu Berceanu, Cezar Preda, Vasile Blaga, Elena Udrea, Marius Marinescu, Adriean Videanu, Cristian Radulescu, Ioan Oltean.
Pe ultima pagina, publicatia reia sloganul lansat de presedintele PSD Mircea Geoana la mitingul de la Iasi - "Voteaza DA! Spunei-i PA!" - fara insa ca lozinca sa fie atribuita liderului PSD.
Potrivit presedintelui PSD Oradea, Dan Matei, publicatia a fost adusa, in cursul noptii de miercuri spre joi, de la sediul central al partidului, de catre un membru al organizatiei judetene.
Desi joi a fost penultima zi a campaniei, membrii PSD Bihor au refuzat sa distribuie materialul, din cauza ca nu contine informatii referitoare la cel care a comandat tiparitura si la societatea care a executat-o.
"Nu stim daca e legal sa distribuim pe strada aceasta publicatie, astfel incat o punem la dispozitia membrilor nostri numai la sediul partidului", a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Oradea, Dan Matei. El a precizat ca nu isi asuma raspunderea de a difuza materialul, intrucat nu doreste sa fie sanctionat pentru incalcarea legilor privind desfasurarea campaniei.
Presedintele organizatiei judetene, Mihai Bar, care a lipsit de la conferinta de presa, a declarat ca nici el nu vrea sa-si asume o decizie. "Deocamdata, voi lua legatura cu conducerea centrala, pentru a vedea cine este responsabil de aceasta eroare, care ne pune in imposibilitatea de a distribui materiale tiparite in atat de multe exemplare", a spus Bar.
Ulterior, presedintele PSD Bihor a revenit cu o noua declaratie: "Dupa un dialog telefonic cu unul dintre vicepresedintii partidului, am hotarit sa nu mai folosim acest material si s-a specificat ca saptamana viitoare va fi identificata si persoana responsabila pentru aceasta greseala".