Premierul Boc isi doreste un armistitiu cu Opozitia pentru scoaterea Romaniei din criza. Pentru aceasta, seful guvernului conteaza pe maturitatea si intelepciunea adversarilor politici. Emil Boc a facut aceasta declaratie aseara, la televiziunea publica.
"Eu contez pe maturitatea si intelepciunea opozitiei de a fi partener in acest demers pana la sfarsitul anului, adica sa punem armele politice in teaca si sa ne ocupam de legile de care depinde soarta Romaniei, dupa care putem anul viitor sa reluam discutiile politice cu mare placere", a declarat premierul Emil Boc.
Si presedintele Traian Basescu a cerut opozitiei un "moratoriu" pana la finalizarea acordului cu FMI, pronind de la "faptul ca toate partidele politce pleaca de la interesul national: adoptarea salarizarii unice, adoptarea legii pensiilor, a bugetului de stat".
"Nicio alta solutie decat un moratoriu care sa deblocheze legiferarea prioritatilor din acord nu este viabila. Insist ca partidele sa realizeze acest moratoriu pe termen limitat in interes national, prin deblocarea activitatii celor doua Camere. Guvernul si partidele din Parlament pot imbunatati rapid conditiile pentru a se reveni la normal sau, la fel de rapid, pot inrautati situatia Romaniei", a spus presedintele in fata Parlamentului.
Doar partidele din coalitia de guvernare au participat la discursul presedintelui din Parlament. Opozitia a boicotat discursul lui Basescu, pe motiv ca sedinta era prezidata de Roberta Anastase careia ii cere demisia.