Octavian STIREANU publica pe Amos News si in ziarul Azi articolul: "Lui Boc ii lipsea tichia de ideolog!", pe care il puteti citi in continuare.
'La disperare, in stari de criza, ratiunea este bulversata, mintea o ia razna, vorbele bat campii. Este starea in care se afla si bietul Emil Boc. La sedinta de instruire politica de marti, organizata sub sigla unui institut de studii publice, presedintele PDL, in loc sa se refere, cum era normal, la problemele ideologice si perspectivele partidului sau, aflat intr-un picaj catastrofal, produce un derapaj mental despre opozitie, pe care o considera... "aparatoarea unui stat de inspiratie sovietica".
In lipsa de imaginatie si de elemente care sa-i permita definirea ideologica a propriului partid, bietului Emil Boc nu-i ramane decat sa fie acelasi ventriloc al lui Basescu pana si in probleme de manipulari ideologice referitoare la altii. In seara zilei in care PNL si PC semnasera protocolul de colaborare, Traian Basescu avea sa dea pe televiziunea publica semnalul despre cum trebuie sa fie comentata aceasta alianta de catre toti subordonatii sai politici si de catre trompetele oficinilor cotroceniste de presa: "e alianta de stanga, scena politica s-a simplificat!".
De la acea indicatie a conducatorului suprem, totul a devenit o simpla formalitate pentru propagandistii portocalii, toti vorbind, de atunci incoace, despre PNL, PC si, desigur, PSD ca despre niste partide de stanga, socialiste si, cu putina "bunavointa" din partea trompetistilor, chiar comuniste!
Afirmatia de atunci avea sa fie intarita subliminal de catre Basescu la aceeasi sedinta de instruire de marti, cand dadea ca exemplu acuzator - despre, vezi Doamne, "ce poate face stanga" - situatia din anii 2007-2008, adica fix atunci cand PDL se retrasese din guvernul Aliantei DA, iar PNL forma un guvern minoritar cu sustinerea PSD... Aluzie "subtila", rostita de-a dreptul!...
Acesta este, insa, doar inceputul. Pana la momentul in care toate cele trei partide de opozitie vor fi categorisite in toata regula drept comuniste nu mai e decat un pas, care va fi facut la timpul potrivit, adica in campania electorala.
Anticipand viitoarea marota electorala a partidului sau - aceeasi de vreo doua decenii incoace - liderul de mucava al PDL, Emil Boc, repeta placa tocita si expirata primita de la Cotroceni, amestecandu-l in borsul sau politic pe Ion Iliescu, fara de care nici Basescu, nici actuala guvernare se pare ca nu pot respira.
Astfel, Emil Boc a afirmat ca alianta dintre cele trei partide de opozitie nu face decat sa apere "statul lui Ion Iliescu, greoi, birocratic, nereformat, de inspiratie sovietica"(!), iar cei trei lideri ai opozitiei nu sunt decat "adevaratii aparatori ai statului lui Ion Iliescu", stat care "s-a dovedit falimentar".
Aliniamentele generale ale viitoarelor batalii electorale sunt, prin urmare, ca si trasate. PDL va incerca sa ia din nou fata electoratului cu aceleasi diversiuni uluitoare, pe care deja a reinceput sa le si testeze - privind pericolul comunist, spaima unor noi mineriade, hraparetii moguli care vor sa ia sarea si posta de la popor s.a.m.d. Spalatorii de cadavre politice ai PDL, trimisi la inaintare pe la televiziuni, deja arunca provocari despre "cei 18 ani cat a fost la putere PSD", despre "alianta socialista" a actualei opozitii, care vrea sa duca tara inapoi, la relatii cu China, despre "inspiratia sovietica" a politicilor de stat preconizate de actuala opozitie si despre alte asemenea minciuni.
Reprezentantii opozitiei subapreciaza tot acest arsenal de manipulare pe care Basescu il pune in transee, iar trompetistii portocalii deja il exerseaza pe la toate televiziunile.
Nici macar nu li se aminteste lui alde Boc si ciordocratiei de care este inconjurat ca, din cei 19 ani care au trecut de la primele alegeri constitutionale, din mai 1992, PD a fost la putere nu mai putin de 11 ani batuti pe muchie, respectiv intre 1996-2000 (in guvernarea CDR) - adica "in statul lui Emil Constantinescu" - , ca si intre 2004-2011 (cu o pauza de vreun an, cand Tariceanu le-a dat branci din Guvern - si bine a facut!), adica in "statul lui Basescu"!
Dincolo de toate, "puseul doctrinar" al bietului Emil Boc ramane un moment la fel de comic ca si antologica sa cadere in gol, intr-un studiou de televiziune.'