Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost primita cu huiduieli la a XIII-a editie a Festivalului de Jazz de la Garana, din judetul Caras-Severin.
Udrea a avut, sambata, intalniri cu autoritatile locale din Caras-Severin si cu operatorii de turism din zona.
Seara, in jurul orei 22,30, Elena Udrea a ajuns in Poiana Lupului, din localitatea Garana, unde are loc Festivalul de Jazz. A fost primita imediat de organizatori, care au condus-o spre zona VIP, in huiduielile spectatorilor.
"E normal ca oamenii cand se uita la un concert si trece cineva prin fata lor sa fie nemultumiti si sa huiduie", a declarat Udrea jurnalistilor care au intrebat-o ce parere are despre acest incident.
Ministrul Tineretului a fost condus la o masa mai retrasa, unde a asistat la un recital al John Abercrombie Group, timp de circa o ora. Apoi, a iesit prin spatele scenei, cu cateva minute inainte de izbucnirea unei furtuni peste poiana unde are loc festivalul de jazz.
Vineri dupa-amiaza, insusi seful Executivului, Emil Boc, a fost primit cu proteste de catre banateni. Dupa o intalnire pe care a avut-o la sediul Consiliului Judetean Timis, masina lui Boc a fost tinta unor oua aruncate de un trecator ramas neidentificat. Ouale au trecut peste masina si s-au spart pe treptele institutiei.
Ulterior, premierul a declarat ca in vremuri de criza, e pregatit sa infrunte orice.
La randul sau, si Traian Basescu a fost huiduit sambata, la Tusnad, la Universitatea de vara, deoarece presedintele a sugerat intr-un discurs ca nu este de acord cu solicitarile etnicilor maghiari privind obtinerea unei autonomii totale a Tinutului Secuiesc. Traian Basescu a precizat ca trebuie modernizata Constitutia si institutiile statului, iar cresterea nivelului de autonomie a tuturor localitatilor din Romania trebuie sa se realizeze cu un singur amendament: "autonomie egala la Odorheiul Secuiesc ca si la Tulcea sau la Caracal". Imediat dupa aceste cuvinte a fost huiduit indelung de cetatenii romani de etnie maghiara.