Fostul consilier prezidential Elena Udrea a confirmat ieri ca si-a depus candidatura pentru functia de secretar executiv al PD la alegerile ce vor avea loc la 9 decembrie.
Elena Udrea a spus ca si-a depus candidatura impreuna cu cererea pentru derogare, avand in vedere ca, pentru a candida, statutul PD prevedea ca este necesara o vechime in partid de cel putin doi ani, iar fostul consilier prezidential este membru al partidului din martie. Udrea a declarat ca nu a mai avut vreo intal-nire lamuritoare cu conducerea partidului, asa cum afirmase in prima instanta. Raspunsul oficial al presedintelui PD, Emil Boc, la cererea respectiva a Elenei Udrea fusese ca partidul nu negociaza cu membri individuali functii.
"Nu am avut nicio discutie, toate informatiile despre candidatura mi le-am luat de la filiala sectorului 1. In rest, astept 9 decembrie", a fost declaratia Elenei Udrea. Ea si-a depus candidatura in ultima zi, inscrierile pentru functie urmand sa se incheie marti, la ora 12.00. La Consiliul National de Coordonare a PD sunt vacante noua posturi de secretar executiv. Obtinerea derogarii este o simpla formalitate, conducerea partidului afirmand public ca nu pune stavile de vechime in calea candi-datilor. (N.I.)