Iesirea lui Corneliu Vadim Tudor din prim-planul activitatii politice de partid, prin retragerea sa temporara intr-o functie onorifica, este vazuta cu ochi buni de catre alegatori. Electoratul UDMR este cel mai categoric, considerand ca parasirea presedintiei PRM de catre Vadim Tudor este un lucru bun - 82 la suta.

Retragerea lui Corneliu Vadim Tudor de la presedintia Partidului Popular Romania Mare (PPRM) si optiunea sa pentru functia de presedinte de onoare al acestui partid este perceputa in mod pozitiv de catre electorat, releva un sondaj CURS dat publicitatii ieri.
Potrivit rezultatelor sondajului de opinie, 80 la suta dintre intervievati au declarat ca au auzit de aceasta schimbare, dintre acestia 55 la suta apreciind ca este un lucru bun, 14 la suta - rau, iar 31 la suta nu stiu sau nu au raspuns.
Desi, per ansamblu, electoratul fiecarui partid a apreciat aceasta schimbare a liderului PPRM drept o masura pozitiva, proportia cea mai mare a celor care percep negativ schimbarea se afla in randul electoratului PPRM - 30 la suta, fata de 12 la suta - Alianta D.A. PNL-PD, 17 la suta - PSD si 3 la suta - UDMR.
De altfel, electoratul UDMR este cel mai transant in aceasta problema, considerand ca parasirea presedintiei PPRM de catre Corneliu Vadim Tudor este un lucru bun - 82 la suta, fata de 56 la suta - PPRM, 54 la suta - PSD, 62 la suta - Alianta PNL-PD.
Sondajul CURS a fost realizat in perioada 21-26 martie pe un esantion de 1.100 de subiecti cu varste de peste 18 ani si are o marja de eroare de +/- 3%.