n Candidatul PD-L la Primaria din Tecuci a obtinut de doua ori mai multe voturi in turul al doilea fata de Vasile Pazvante, reprezentant al Partidului Verde.

Victoria lui Eduard Finkelstain (PD-L) la Tecuci se prefigura inca din primul tur, cand obtinuse aproape 42% dintre voturile valabil exprimate. Dupa centralizarea rezultatelor de duminica, fostul primar al celui de-a doilea municipiu din judet a obtinut 9.557 de voturi, fata de 4.810 voturi exprimate pentru Danaila Vasile Pazvante.

Si orasul Targu-Bujor si-a pastrat primarul, Stefan Arfire (PSD) devansandu-l cu 500 de voturi pe Neculai Cudalbeanu (PD-L). Interesant de amintit este situatia inregistrata in comuna Vladesti, unde cei doi candidati care s-au infruntat in turul al doilea au fost despartiti in final de doar trei voturi. Mai exact Eracli Drujescu (PNL) a fost votat de 603 consateni, in timp ce pentru Dumitru Dumitrascu (PSD) au optat 600 de locuitori ai comunei. Mai in gluma, mai in serios, se cuvine sa spunem ca, daca patru babe din comuna ar fi luat-o in directia sectiei de votare dupa ce au plecat de la biserica, rezultatul alegerilor ar fi putut fi altul in comuna Vladesti.

PNL si-a adjudecat cele mai multe primarii

In judet lucrurile au luat o turnura cu totul neasteptata in turul al doilea. Daca PSD conducea in clasament cu 13 primarii castigate din primul tur, urmat de PNL, PC si PD-L, liberalii au reusit sa treaca pe primul loc dupa scrutinul desfasurat duminica. PNL a obtinut victoria in 10 primarii din judet, reusind sa devanseze celelalte formatiuni politice gratie succesului din comuna Vladesti.

Urmeaza PD-L si PSD, care si-au adjudecat cate 9 primarii si Partidul Conservator cu 7 primarii. Marele perdant este totusi PSD, care avea candidati in aproape trei sferturi dintre comunele in care se intrase in turul al doilea.

Participarea la vot a reprezentat, ca si in marile orase, principala problema in mediul rural, existand comune in care noii primari au fost alesi cu 400 sau 500 de voturi, diferenta intre candidati fiind de sub 10 voturi. In ciuda semiesecului din turul al doilea, PSD conduce in clasament cu 22 de primarii castigate in cele doua tururi de scrutin, fiind urmat de PNL, PD-L si PC.