Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman au incheiat o alianta electorala denumita Alianta Partidul Verde-Ecologist, au anuntat, joi, presedintii celor doua formatiuni, Danut Pop si, respectiv, Gheorghe Ioanicescu. Cei doi au precizat ca alianta a fost inregistrata duminica la BEC si ca semnul electoral va fi un brad ti s floarea soarelui intr-un cerc. Ioanicescu a afirmat ca este bucuros ca divergentele dintre cele doua partide au fost aplanate si a fost posibila incheierea acestei aliante care va participa la alegerile parlamentare din noiembrie. El a aratat ca la inceputul anului viitor cele doua partide vor fuziona si ca li se va alatura si Uniunea Ecologista din Romania.
Danut Pop a explicat ca Partidul Verde si Partidul Ecologist au incheiat o alianta electorala deoarece nu a mai fost timpul necesar pentru o alianta politica. El a spus ca Ion Dolanescu, Gheorghe Zamfir si Mihai Constantinescu, care si-au anuntat candidatura din partea Partidului Verde, vor deveni candidatii acestei aliante.
Pop a adaugat ca li se vor alatura si alti candidati, nume sonore cum ar fi Paul Ciuci de la Compact si sotia presedintelui Academiei Romane. Aceasta alianta se bucura de sprijinul unor sindicate cum ar fi Federatia Virgil Sahleanu si de sustinerea Verzilor Europeni, au mai spus cei doi presedinti.