Dupa ce au auzit tot felul de zvonuri ca oamenii nu prea sunt incantati de ideea de a se prezenta la dublul scrutin ce se va consuma duminica viitoare, pentru alegerea reprezentantilor tarii noastre in Parlamentul European si pentru definitivarea statutului votului uninominal, reprezentantii filialelor locale si judetene ale Partidului Ecologist, Romeo Candea si Gheorghita Samoila, au indemnat ca oamenii sa mearga la vot pentru ca s-au cheltuit foarte multi bani pentru aceasta actiune.

"Pe data de 25 noiembrie romanii trebuie sa mearga la vot pentru ca s-a facut deja o mare risipa de bani in tara asta. Este o mare risipa pentru ca sunt doua birouri judetene, pentru alegeri si pentru referendum, sunt cate 15 oameni desemnati in fiecare judet si, inmultit cu numarul de judete, cat rezulta? Dupa aceea, la sectiile de votare sunt cate doua comisii la doua birouri separate, parca era mare lucru sa fie doua urne in acelasi loc, bani aruncati. Deci insistenta noastra fata de oameni, fata de alegatori, aceasta este, sa se prezinte la vot pentru ca banii s-au aruncat deja. Sa mearga la vot peste 51% ca sa nu-i pierdem. Cu o alta ocazie probabil ca iarasi se va repeta chestiunea aceasta si iarasi se vor irosi bani", a precizat reprezentantul Filialei Judetene a Partidului Ecologist, Romeo Candea.

Totodata ecologistul Candea spune ca oamenii nu mai au incredere in partide, ci in lideri, iar, daca votul uninominal va castiga la scrutinul de duminica, atunci oamenii tocmai asta vor avea, lideri.