Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs considera ca apropierea presedintelui Traian Basescu de Uniunea Civica Maghiara (UCM) nu va face decat sa-i legitimeze pe radicalii maghiari. El a declarat ieri ca aceasta apropiere dintre Basescu si UCM isi are radacinile in pozitia adoptata de UDMR cu ocazia demersului de suspendare a sefului statului si la referendum.
Senatorul a mai spus ca presedintele se bazeaza pe dictonul "divide et impera" si ca aceasta "apropiere afectuoasa" intre Basescu si UCM nu va fi privita favorabil de opinia publica romaneasca.
Pe de alta parte, senatorul a precizat ca Traian Basescu nu poate sa ajute UCM sa se inscrie ca partid politic, deoarece seful statului nu are atributii in aceasta privinta si ca, in acest caz, poate fi vorba mai degraba de o garantie simbolica din partea lui Basescu. "In Romania, inregistrarea ca partid politic nu reprezinta o problema pentru nicio formatiune, daca indeplineste conditiile necesare, deci nici pentru UCM, cu sau fara simpatiile presedintelui", a explicat Kovacs.