Zeci de mii de DVD-uri despre viata episcopului Tõkés László vor fi impartite in localitatile din Transilvania, in cadrul campaniei pentru Parlamentul European.
Presedintele organizatiei locale a Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltán, a declarat ca, intrucat candidatul independent Tõkés László nu va avea posibilitatea de a ajunge in fiecare localitate din Transilvania in care traiesc maghiari, echipa de campanie a acestuia a decis sa distribuie DVD-uri cu un film cu durata de 15-20 de minute, care va prezenta viata episcopului.
Potrivit lui Gazda, prin acest film va fi prezentata viata episcopului inainte si dupa 1989, familia lui, evenimentele de la Revolutia din 1989.
"Dorim astfel ca oamenii sa cunoasca viata domnului episcop intr-un cadru familial, uitandu-se la acest mic film la ei acasa. (...) Nu dorim ceva cu iz electoral, sobru, in care sa indemnam populatia sa-l voteze pe domnul episcop. In film, unele episoade ale vietii le va povesti chiar domnul episcop", a spus liderul local al UCM - Scaunul Sfantu Gheorghe.
DVD-urile cu viata episcopului reformat Tõkés László vor fi facute in zeci de mii de exemplare si vor fi impartite in acele localitati in care acesta nu va ajunge in perioada campaniei electorale.