Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu face un fel de "dans al miresei" atunci cand afirma public ca nu a luat inca o decizie in privinta propriei candidaturi la alegerile prezidentiale.
Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la TVR, ca nu a luat inca o decizie in privinta propriei candidaturi la alegerile prezidentiale din toamna, Duvaz a precizat: "Asta se numeste dansul miresei. E un dans inainte de a-si anunta candidatura".
"O sa fie independent? Nu o sa fie independent? Parca il crede cineva, maine, daca spune ca e independent? Hai sa fim seriosi. Daca dependenta PD-L de Traian Basescu este suta la suta, cum ar fi Traian Basescu independent?", a adaugat Duvaz.
Presedintele Traian Basescu a declarat, in urma cu o saptamana, la RRA, ca ia in calcul varianta de a nu candida pentru un nou mandat , precizand insa ca nu s-a hotarat pana al acest moment. El a precizat ca nu este important daca va candida sau nu, ci daca se pot lua masuri pentru diminuarea efectelor crizei. Intrebat daca ia in calcul varianta de a nu candida, el a raspuns afirmativ.
El a declarat, in mai multe randuri, ca nu s-a decis daca va candida sau nu pentru un nou mandat, precizand chiar, in una dintre ocazii, ca acest lucru va depine de cum evolueaza efectele crizei.