In sedinta de ieri a Consiliului Judetului toate initiativele propuse au trecut fara probleme, doar consilierii judeteni ai PD incercind sa puna la indoiala utilitatea proiectelor. Doar David Craiu si Iulian Arama, ambii consilieri judeteni din partea PD, au avut curajul sa aiba obiectiuni, sa se abtina sau sa respinga ideile administrative propuse ieri in sedinta de consiliu.

Bani pentru primarii PSD si PC

David Craiu a atacat intentia CJ de a obtine un imprumut de 85 de milioane de lei, bani necesari construirii unor drumuri satesti, asa cum a declarat presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca. "Nu este adevarat ceea ce insinuati. Daca tot vreti sa intrati in atentia presei cu aceste declaratii, de ce nu spuneti ca anul trecut doar doi primari ai PD au obtinut din partea CJ peste 10 milioane de lei? Ar trebui sa recunoasteti macar de aceasta data ca acest CJ a dat bani si primarilor PD cind au avut nevoie", a precizat Eugen Durbaca.

Cu toate acestea seful Consiliului Judetului nu a explicat daca a dat bani sau nu, din cele 10 milioane, catre vreo primarie condusa de un democrat. Reamintim ca Eugen Durbaca este si presedintele filialei judetene a Partidului Conservator.

Sediu pentru Muzeul de Arta Vizuala

Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Arta Vizuala, a fost probabil unul dintre cei mai fericiti oameni in urma sedintei de ieri. Consilierii au aprobat construirea noului sediu muzeal in Parcul Rizer.

De altfel Dan Basarab Nanu recunoaste ca dupa sase luni de zbucium autoritatile locale au reusit sa gaseasca o solutie pentru viitorul muzeului. Actualul sediu, amplasat vizavi de Gradina Publica, a fost retrocedat anul trecut catre Episcopia Dunarii de Jos.

Ilie Zanfir a ajuns bibliotecar-sef

O alta hotarire importanta adoptata in sedinta de ieri a fost cea referitoare la numirea in functia de director interimar al Bibliotecii "V.A. Urechia" a lui Ilie Zanfir, consilier pe probleme de mass-media al primarului Dumitru Nicolae.

Numirea lui Zanfir vine in urma pensionarii fostului director Eugen Iordache. Urmeaza ca in intervalul urmator sa se sustina examen pentru numirea unui viitor director.

Hotaririle Consiliului Judetului au intimpinat doar rezistenta consilierilor judeteni ai PD, reprezentantii PNL votind alaturi de PSD si PC