AmosNews.ro: Ministrul Mediului Laszlo Borbely a demisionat

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a demisionat ca urmare a anchetarii sale de catre DNA. Decizia a fost luata in urma discutie pe care a avut-o Laszlo Borbely cu premierul Mihai Razvan Ungureanu. Intalnirea a durat aproximativ doua ore si la final i-a inmanat premierului demisia din postul de ministru al Mediului.
Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a solicita Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii necesare urmarii penale fata de BORBELY LASZLO, deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Mediului si Padurilor, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere, in forma continuata.Numele ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a aparut intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de DNA Oradea. In dosarul respectiv consilierul ministrului este cercetat.
Procurorii anticoruptie au acuzat ginerele unui deputat de Satu Mare - Ioan Ciocan, care ar fi apelat la consilierul personal al ministrului Mediului ca sa obtina influenta acestuia. Laszlo Borbely este banuit ca un om de afaceri maramuresean i-ar fi amenajat un apartament cu lucrari evaluate la 20.000 de euro in schimbul ajutorului acordat. Ajutorul ar fi constat intr-o interventie la Directia Apele Romane pentru ca firma lui Ioan Ciocan sa primeasca mai multe contracte si sa aiba prioritate la platile lucrarilor deja incheiate.