Blogul lui Constantin Gheorghe: Un caz de preluare ostila a puterii

Vad ca a inceput un festival de comentarii savante pe marginea "actului de acuzare" al USL, in procesul de suspendare a lui Basescu. Sincer vorbind, este pierdere de vreme. Orice ar scrie in document, este mult prea putin fata de mizeria morala si politica a acestui individ, care a fost viteaz cat a avut toata puterea, si acum, cand apar altii mai tupeisti si mai decisi ca el, se rasteste la pereti.
Da, este o actiune de preluare ostila a puterii. Se putea si altfel? Da, daca Basescu mai avea o farama de minte si de bun-simt. El a crezut ca-i joaca si pe astia cum l-a jucat pe boc, ca despre MRU nu prea sunt multe de spus. Si a inceput cu vechile lui trucuri. La care baietii i-au zis "Tataie, te-ai ramolit! Uite aici cum se joaca acum poker-ul!" Si l-au facut scurt la portofel. Fara sa joace la cacialma!
Multi vor spune ca nu este un lucru linistitor pentru viitor, aceasta modalitate de a prelua puterea. N-o fi. Dar mai mult ca sigur se vor construi si conta-puteri reale in timpul asta, formate nu doar din papagali cu papion, oamenii se vor responsabiliza si, da, PDL se va transforma cu adevarat in partid, care va intra in competitie cu celelalte fara carti masluite.
Dupa demiterea lui Basescu USL TREBUIE sa ofere romanilor un proiect de viitor, necesar pentru a reda oamenilor increderea in politica. Sa guverneze, nu sa paraziteze, ca si PDL, guvernarea si mai ales bugetul statului. Voi fi primul care va da cu bolovani in ei. Nu am niciun angajament partizan, si nici retineri in a spune ce gandesc.
Acum le acord un timp pentru a pune lucrurile la punct, dar rabdarea mea este extrem de limitata. Astea nu sunt vremuri de pierdut timpul cu tampenii!