Licitatia pentru atribuirea lucrarilor de deszapezire in judetul Galati a fost programata si adjudecata de societatea Drumuri si Poduri, aflata in subordinea Consiliului Judetului. Presedintele CJ, Eugen Durbaca, s-a aratat multumit de faptul ca societatea care se afla in subordinea Consiliului a reusit sa cistige aceasta licitatie. „Lucrarile de deszapezire vor fi facute de 'Drumuri si Poduri'. S-a facut licitatia si ea a fost cistigata de aceasta societate. Ea are acum si un director, domnul Dorin Otrocol. Valoarea lucrarilor este de 7 miliarde de lei vechi si o parte din bani o vom da zilele acestea”, ne-a declarat presedintele CJ, Eugen Durbaca.

Pregatiri

Potrivit legii, 15% din valoarea lucrarilor trebuie achitata dupa finalizarea licitatiei, astfel incit, saptamina aceasta, in conturile SC Drumuri si Poduri, sa fie virati banii, aproximativ un miliard de lei vechi. Banii respectivi vor fi folositi de societate pentru a se pregati sa intervina in aceasta iarna. „In decurs de o saptamina vom da banii, pentru ca trebuie sa se pregateasca sa actioneze la iarna. Banii sint necesari pentru achizitionarea materialului antiderapant si pentru pregatirea utilajelor”, a precizat presedintele CJ, Eugen Durbaca.

Multumit de noul director

Seful CJ si-a exprimat si multumirea fata de faptul ca Dorin Otrocol a intrat bine in pielea de director al societatii Drumuri si Poduri si ca a inceput sa actioneze astfel incit activitatea societatii sa fie relansata. „Este un lucru bun ca acum 'Drumuri si Poduri' are director. Domnul Otrocol a mai lucrat acolo si se cunoaste acest lucru. Au inceput lucrarile de plombare a drumurilor judetene si comunale. Este vorba de Drumul Judetean Galati - Tecuci, prin Pechea, care este aproape gata cu plombarile si de Drumul Judetean Galati - Girboavele - Virlezi, spre Birlad, unde au inceput lucrarile de plombare. Deci se poate”, a mai spus Eugen Durbaca.

De asemenea, la sediul societatii s-a declansat si activitatea de auditare, departamentul de specialitate a CJ verificind zilele acestea situatia firmei. Potrivit spuselor presedintelui CJ, rezultatele auditului ii vor fi prezentate in maxim trei saptamini, astfel incit situatia reala a societatii sa fie cunoscuta.

Intr-un punct de vedere primit din partea purtatorului de cuvint al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu, dupa aparitia materialului de ieri, se precizeaza ca „Institutia Prefectului din Judetul Galati nu are nici un meci cu CJ”. De asemenea, in precizarea respectiva se subliniaza faptul ca prefectul Mihai Capra a tinut sa solutioneze pe cale amiabila problema aparuta ca urmare a adoptarii unei hotariri de catre CJ. De altfel, „prefectul Mihai Capra nu doreste sa se implice in nici o lupta politica”.