Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a luat ieri apararea guvernului, spunand ca nu executivul este vinovat pentru alunecarea de teren de la marginea drumului modernizat din fonduri europene Craiova - Segarcea.
Parapetele de pe marginea drumului s-a prabusit, iar terenul s-a surpat in dreptul localitatii Gura Vaii pe o portiune de 80 de metri, intr-un loc unde au fost dese ruperi de pamant in ultimii ani. Conducerea Consiliului Judetean Dolj, beneficiarul lucrarii, a acuzat Ministerul Dezvoltarii si proiectantul drumului ca nu au tinut cont de recomandarile lor referitoare la realizarea unui studiu geotehnic. "Proiectantul nici nu prinsese aceasta zona in proiect pentru consolidare, desi aici sunt alunecari multianuale, dar a facut-o la insistentele noastre. Nu au fost foarte fericiti, pentru ca erau bani de cheltuit si s-au limitat la aceasta portiune, nu au mai facut studiu mai sus si mai jos de aceasta zona", spunea presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
In replica, prefectul Nicolae Giugea a dat de inteles ca vina o poarta chiar beneficiarul lucrarii, CJ Dolj. "Am solicitat Consiliului Judetean si Comisiei Tehnice sa-mi dea un raspuns referitor la situatia de pe acest drum. E o chestie curioasa. Cum sa intervina guvernul cu bani pentru un drum in garantie?", s-a intrebat Giugea. Daca disputa dintre cele trei institutii este departe de finalizare, societatea de lucrari drumuri si poduri din subordinea consiliului judetean a protejat marginea distrusa a drumului Craiova - Segarcea. "Circulatia se desfasoara normal, doar pe banda de urgenta am amplasat borduri. Alunecarea nu a avansat", a declarat directorul SC LDP SRL, Gheorghe Maciu.