Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata " Unitate. Echipa. Munca. Lupta pentru Victorie!", pe care o puteti citi in continuare.
Unitate. Echipa. Munca. Devotament. Transparenta. Incredere. Determinare. Loialitate. Dialog. Speranta. Curaj. Iata cateva trasaturi care trebuie sa defineasca existenta si parcursul unui partid politic, trasaturi care, in special in perioadele de confruntari politice si electorale, trebuie sa fie mai evidente.
Suntem in fata unei batalii importante pentru Romania si pentru romani, iar noi, social-democratii, avem misiunea de a salva aceasta tara dupa 10 ani de conflicte, avem responsabilitatea de a-i uni pe romani intr-un stat puternic, care sa ofere cetatenilor sai bunastare si care sa stea drept in fata partenerilor externi.
Dat fiind acest context, mesajul meu este in egala masura pentru colegii din partid si pentru toti cei care se simt aproape de valorile social-democratiei, aproape de oameni si de nevoile lor. Pentru mine social-democratia nu este o simpla optiune, ci este o necesitate fireasca si un act de credinta personala.
Ne asteapta o perioada complicata, in care trebuie sa ne reunim fortele pentru a fi puternici in fata adversarilor, sa ne comportam ca o echipa in care fiecare sa isi gaseasca locul si rolul, iar eu cred ca, mai ales in aceste momente, e nevoie de fiecare dintre noi. Trebuie sa fim uniti, sa muncim si sa luptam pana la capat, privind mereu catre oamenii de langa noi. Nicolae Titulescu spunea: "e absurda credinta ca individul poate fi salvat, atunci cand colectivul este amenintat". Interesul comun este mai important decat interesul oricaruia dintre noi, iar solidaritatea, comunicarea transparenta, loialitatea pentru obiectivele stabilite si pentru echipa sunt cheile care deschid usa victoriei.
Experientele anterioare ne arata ca nu e suficient sa ne bazam pe sansele favorabile cu care suntem creditati noi si liderul nostru. Iluzia victoriei e la fel de riscanta si de periculoasa ca si iluzia puterii. Sa nu ne lasam amagiti de putere pentru ca vremea bataliilor nu a trecut. Trebuie sa muncim zi de zi, ceas de ceas, sa fim alaturi de oameni, sa le spunem si sa le aratam faptele noastre, sa-i indemnam sa fie alaturi de noi in aceasta mare schimbare a Romaniei. Am reparat cele mai multe nedreptati, iar acum trebuie sa facem dreptate pana la capat. Schimbarea din noiembrie nu inseamna doar schimbarea unui presedinte, nu inseamna doar schimbarea unui sistem politic, ci inseamna schimbarea noastra, a fiecaruia dintre noi, pentru mai bine, pentru a fi impreuna si pentru a face Marea Unire a romanilor.
Va invit, dragi camarazi, sa luptam impreuna, umar la umar, pentru victoria noastra, a romanilor si a Romaniei!