Valer Dorneanu, presedintele Camerei Deputatilor, si-a exprimat ieri, intr-un comunicat de presa, surprinderea fata de unele acuzatii aduse de liderul PD, Traian Basescu, referitoare la parlamentarii romani. Candidatul A.D.A. la Presedintia Romaniei a facut, in turneele sale electorale, afirmatii potrivit carora actualii parlamentari pot fi impartiti in puturosi si hoti.
Valer Dorneanu a protestat atat in numele sau, cat si al colegilor de "munca" si a apreciat spusele lui Basescu drept un "atac nedemn si urat la adresa Parlamentului Romaniei". Dorneanu il acuza pe liderul democrat ca foloseste astfel de tactici tocmai in campania prezidentiala, scopul fiind evident unul de atragere a electoratului.
Presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa-i atraga atentia lui Traian Basescu ca din Parlament fac parte si reprezentanti ai A.D.A. Mona Musca, Dan Rusanu, Crin Antonescu, Puiu Hasotti, Eugen Nicolaescu, Paula Ivanescu, Gheorghe Albu, Radu Berceanu, Ion Olteanu. "Oare din care 'jumatate' fac parte, in conceptia prezidentiabilului Traian Basescu, distinsii si reputatii sai colegi?", s-a intrebat Dorneanu.
"Este regretabil ca, in timp ce intreaga clasa politica, precum si societatea civila isi propun sa intareasca rolul si prestigiul Parlamentului Romaniei, tocmai un candidat la Presedintia Romaniei denigreaza si injoseste institutia legislativa si pe toti componentii ei. Nu cred ca prin asemenea actiuni, chiar necivilizate, isi poate cineva castiga respectul si adeziunea electoratului", a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.