Aflat in vizita in comuna suceveana Arbore, grav afectata de inundatii, presedintele PSD Mircea Geoana a fost confundat de catre oamenii locului cu premierul liberal Calin Popescu-Tariceanu.

Liderul PSD a inceput ieri-dimineata o vizita in judetul Suceava, prima oprire fiind in comuna Arbore, localitatea suceveana cel mai grav afectata de ploile din ultima saptamana. Localnicii din Arbore l-au confundat pe Mircea Geoana cu prim-ministrul liberal Calin Popescu-Tariceanu si i s-au plans ca autoritatile nu fac nimic pentru a-i ajuta, conform Mediafax.
"Domnu' Tariceanu, nimic nu ati facut din ce ati promis! Duceti-va si lasati pe altii!", i-a spus un barbat liderului PSD, in timp ce o femeie i s-a adresat acestuia cu formula "domnul prim-ministru Geoana". Mircea Geoana le-a explicat locuitorilor comunei ca el este liderul unui partid de Opozitie si ca, in aceasta calitate, ceea ce poate face este sa initieze un proiect de lege care sa prevada modalitati de despagubire a victimelor inundatiilor si de reconstructie a caselor afectate. Totodata, Geoana crede ca ar fi binevenita o masura guvernamentala prin care sinistratii sa fie scutiti de unele taxe la stat.
Liderul PSD n-a scos o vorba despre incident
Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca a fost confundat cu Tariceanu, Geoana a evitat sa comenteze incidentul. El a tinut doar sa spuna ca Opozitia trebuie sa ii ajute pe sinistrati cu donatii, expriman-du-si in acelasi timp convingerea ca Guvernul actual isi va face datoria. Liderul PSD a apreciat ca, in aceasta problema, Opozitia si Puterea trebuie sa actioneze impreuna, adaugand ca, din acest motiv, crede ca proiectul de lege initiat de PSD va fi sustinut si de partidele din Coalitia de guvernare. Mircea Geoana a depus o coroana de flori la casa familiei unde au murit patru membri ai acesteia luati de viitura si a pro-mis ca PSD Suceava va reface intreaga gospodarie.