"E o rusine ca sunt oameni care se preteaza la asa ceva. Eu sunt aproape sigura, sau ceea ce am vazut la televizor mi-aduce aminte de mineriade. Am fost adesea la Bucuresti atunci si am vazut cum era manipulata populatia Bucurestiului".
"Tocmai ceea ce am vazut ca se intampla in piata imi spune ca e vorba de un gest disperat al presedintelui Traian Basescu, care simte ca a pierdut terenul. Pentru un om politic e foarte important sa stie sa piarda. Calin Popescu Tariceanu a stiut sa piarda cu eleganta, cu generozitate, nu a daunat deloc partidului si merge mai departe".
Doina Cornea (n. 30 mai 1929, Brasov) este o cunoscuta publicista si disidenta anticomunista. Intre 1982 si 1989 a difuzat 31 de texte si proteste prin radio "Europa Libera". In 1983 a fost destituita de la universitate si supusa unor anchete, interogatorii, batai, amenintari. Urmarirea ei politica a fost coordonata de colonelul de Securitate Alexandru Peres, tatal senatorului Alexandru Peres (PD-L).
Impreuna cu fiul ei, Leontin Iuhas, a raspandit 160 de manifeste de solidaritate cu muncitorii din Brasov rasculati la 15 noiembrie 1987, ambii fiind arestati pentru 5 saptamani (noiembrie-decembrie 1987). Practic, apoi a fost arestata la domiciliu pana la 21 decembrie 1989. A participat la manifestatia stradala de la Cluj din 21 decembrie 1989, sub gloante.
Jos palaria, doamna Cornea, pentru curajul de a va ridica impotriva noului dictator-boschetar Basescu.