Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat ieri ca "blocajul de comunicare" dintre Adrian Nastase si conducerea partidului s-a "ameliorat". El a precizat ca a vorbit la telefon cu Nastase despre motivele criticilor sale la adresa conducerii PSD, considerand ca acesta a avut unele frustrari.
"Consider ca acele lucruri au fost afirmate in urma unei vizite facute de Adrian Nastase la DNA si acest lucru arata ca si Adrian Nastase, ca si noi toti, a avut frustrarile dansului", a spus Oprescu. El a mentionat ca "nu este nici usor si nici placut sa fie chemat zi de zi la DNA". Cat despre eventuala excludere a lui Nastase din partid, Oprescu a afirmat ca nu a avut loc o sedinta in care sa se ia in discutie acest subiect. "Am avut o discutie, in care ne-am spus cu totii parerea, dar nu s-a pus nicio clipa problema unei discutii de acest fel, cum de altfel nu a existat nicio solicitare din partea conducerii centrale a partidului in acest sens", a afirmat el.

Candidatura lui Oprescu, o "diversiune"

In acelasi timp, presedintele PSD Bucuresti a declarat ca informatia potrivit careia va candida la sefia partidului e o "diversiune" si ca acela care a lansat acest zvon, liderul PIN, Cozmin Gusa, "nu este persoana autorizata sa vorbeasca pe aceasta tema".
"Nu voi da curs acestor diversiuni, care au ca scop instabilitatea in structurile de conducere ale PSD", a spus Oprescu. Senatorul PSD a facut un apel la unitatea partidului, la continuarea reformei interne si a sugerat ca legile sigurantei nationale, atribuirea unor contracte din proiectul Bechtel unei firme apropiate presedintelui Traian Basescu, clarificarea situatiei locative a parintilor ministrului Justitiei pot fi "teme de dezbatere publica pentru conducerea partidului".